Modificare Manual Identitate Vizuală POR

IMPORTANT! - Noi prevederi MIV Regio pentru DMI 1.2

Prevederile MIV aplicabile beneficiarilor de finanțare pentru cererile depuse pe DMI 12, Sprijinirea investiilor in eficienta energetică a blocurilor de locuinte, referitor la amplasarea de panouri si placi, prevad urmatoarele:

Panouri temporare

Pentru fiecare proiect, indiferent de numarul de blocuri de locuințe reabilitate prin acesta, se va instala un singur panou temporar cu dimensiunea 2x 3 m in locul cu cea mai mare vizibilitate.

Placi permanente
Pentru blocurile de locuinte cu maxim 4 scari/tronsoane se va instala o placa permanenta cu dimensiunea de 70cmx45cm. Pentru blocurile de locuinte cu mai mult de 4 scari/tronsoane se vor instala 2 placi, cate una in fiecare capat de bloc, pe partea cu intrarile principale in bloc, in locul cu cea mai mare vizibilitate.A fost publicată Editia a IV-a a Manualului de Identitate Vizuală a Programului Operational Regional.Începand cu luna ianuarie 2013, sigla și denumirea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului au fost inlocuite cu noua denumire a institutiei, respectiv Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice. Pentru armonizarea tuturor documentelor emise în cadrul proiectelor cu finantare Regio și pentru aplicarea unitara a elementelor de identitate vizuala, a fost modificat și Manualul de identitate Vizuala al programului, care a ajuns astfel, la cea de-a patra ediție. Modificarea se referă la logo-ul utilizat pentru MDRAP în cadrul materialelor de informare și promovare, ce conține denumirea descriptiva a ministerului si nu sigla grafica ce apare pe site-ul Ministerului. Descarcati MIV REGIO Ediția a IV-a aici!

Readucem aminte tuturor beneficiarilor de fonduri nerambursabile REGIO, derulate de ADR Centru din bugetul alocat Regiunii Centru prin Programul Operational Regional, obligativitatea de a aplica prevederile acestei editii a MIV, indiferent de data semnarii contractului de finantare. In aceasta varianta au fost corelate masurile prevazute in MIV editia a III-a, emisa in 2012, cu cele din Anexa II a contractelor de finantare. De asemenea sunt aduse clarificari si in ceea ce priveste materialele de presa, paginile web sau alte materiale de promovare.

Una dintre modificarile relevante, datorita obligativitatii tuturor beneficiarilor de a publica un anunt de presa la demararea si finalizarea proiectului, este eliminarea modelului de anunt de presa. Astfel pentru promovarea proiectului se va folosi doar macheta comunicatului de presa, cu scrierea in banda gri a tipului de material pentru mass-media folosit. In continutul materialului de promovare prin mass-media se vor introduce in mod obligatoriu, pe langa textul de promovare a proiectului, urmatoarele informatii: titlul proiectului, numele beneficiarului, al programului (Programul Operational Regional), al Autoritatii de Management (MDRAP), al Organismului Intermediar (ADR Centru), valoarea totala a proiectului, inclusiv finantarea nerambursabila, data publicarii si datele de contact ale beneficiarului finantarii.

O alta modificare prevazuta in varianta consolidata a MIV este introducerea textului “Material gratuit” la publicatiile de tip brosuri, reviste, pliante, ghid, catalog etc. In cazul afisului se face clarificarea ca acesta contine atat caseta tehnica cat si datele de contact ale beneficiarului, pe lange elementele de identitate vizuala obligatorii. In ceea ce priveste paginile web realizate din fondurile proiectului sau propuse in cererea de finantare pentru a fi realizate in cadrul proiectului, este obligatoriu ca beneficiarul sa introduca in partea superioara a site-ului siglele prevazute in manual, si fiecare sigla va avea un link catre site-ul institutiei pe care o reprezinta. Sigla Regio, personalizata pe Regiunea Centru, va contine un link catre pagina dedicata programului Regio de catre ADR Centru (www.regio-adrcentru.ro), Organismul Intermediar ce gestioneaza programul la nivel regional.

Atasat regasiti modele de materiale pentru mass-media si foaia de corespondenta, conform MIV REGIO Editia a IV-a.