Singurul jucator dedicat IMM-urilor de pe piata financiara isi extinde reteaua

25 sep. 2008

Prin deschiderea a trei noi reprezentante, Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri a ajuns in aceasta toamna sa opereze prin intermediul a 12 reprezentante, 4 sucursale si trei filiale-fonduri locale de garantare. Noile reprezentante au fost deschise in judetele Salaj, Arad si Giurgiu, FNGCIMM SA-IFN avand in acest moment cea mai dezvoltata retea comparativ cu celelalte Fonduri de garantare. De asemenea, judetele Neamt si Vaslui arondate Sucursalei Bacau beneficiaza de reprezentanti dedicati.


Expansiunea retelei a permis Fondului sa isi ofere cu mai mare promptitudine serviciile intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) interesate in accesarea creditelor bancare. Fondul garanteaza in mod neconditionat, expres si irevocabil, executarea de catre beneficiarii finantarilor a obligatiilor patrimoniale asumate prin contractele de credit. Astfel, IMM-urile care solicita un credit si nu dispun de garantii în procentul solicitat de Banca pot beneficia de garantii complementare din partea Fondului.

Pot fi garantate, chiar si pentru IMM-urile nou infiintate, toate tipurile de credite acordate de bancile comerciale, inclusiv scrisori de garantie bancara. La sfarsitul lunii august 2008 FNGCIMM SA a acordat peste 1100 de garantii in valoare de aproximativ 524 milioane lei.

Conventii de impartire a riscului prin utilizarea garantiilor FNGCIMM SA sunt semnate cu 21 dintre cele mai importante banci comerciale romanesti, cel mai recent partener bancar al Fondului fiind Piraeus Bank.

Dezvoltarea retelei si a parteneriatelor cu bancile comerciale consolideaza capacitatea FNGCIMM SA-IFN de a sustine proiecte de afaceri viabile si de a fi un partener de incredere in calitatea sa de intermediar intre intreprinzatori si bancile comerciale.

Despre FNGCIMM SA
Infiintat in 2001, FNGCIMM SA are ca actionar unic statul roman, reprezentat de Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale. La finele lunii septembrie 2007, fondurile proprii se ridicau la valoarea de 291.736.068 lei.

Sunt garantate finantari pe termen mediu si lung de tipul creditelor pentru investitii în completarea surselor proprii pentru realizarea/dezvoltarea unor capacitati de productie, pentru modernizarea si/sau retehnologizarea capacitatilor de productie, a utilajelor, masinilor, instalatiilor, cladirilor si constructiilor existente, pentru realizarea de investitii prin achizitii de masini, utilaje, mijloace de transport, cladiri, licente, animale de reproductie precum si proiecte care participa la realizarea obiectivelor strategice de dezvoltare nationala, (co-)finantate prin contributia UE din Instrumentele Structurale, alocarile din surse publice nationale si locale sau alte surse externe de finantare.


De asemenea sunt garantate si finantari pe termen scurt pentru asigurarea capitalului de lucru, de tipul liniilor de credit, creditelor globale de exploatare, creditelor pentru finantarea cheltuielilor si stocurilor, creditelor pentru prefinantarea exporturilor etc, scrisorilor de garantie bancara pentru participarea la licitatii sau pentru plata avansului si alte tipuri de finantari acordate de finantatori.


Beneficiari eligibili ai Fondului sunt persoanele fizice/asociatiile familiale autorizate sa desfasoare activitati economice, precum si persoanele juridice care indeplinesc cumulativ conditiile prevazute de Legea 346/2004 pentru IMM, respectiv numar mediu anual de salariati mai mic de 250, cifra de afaceri anuala de pana la 50 milioane de euro si active totale de pana la 43 milioane de euro. In plus, beneficiarii eligibili trebuie sa aiba capital social majoritar privat, capacitate de rambursare a obligatiilor de plata asumate ai sa nu figureze cu datorii restante la bugetele de stat sau la banci.


Date de contact:
FONDUL NATIONAL DE GARANTARE A CREDITELOR PENTRU INTREPRINDERILE MICI SI MIJLOCII S.A. IFN
Bucuresti, Strada Stefan Iulian nr.38, Sector 1, telefon 021 310.18.74/ fax 021 310.18.57, www.fngcimm.ro

Linkuri